10. Kıyı Mühendisliği Sempozyumu

Bölümümüz Kıyı Mühendisliği Grubu, 16-17 Kasım tarihlerinde İnşaat Mühendisleri odası tarafından İzmir’de gerçekleştirilen 10. Kıyı Mühendisliği Sempozyumu’na katıldı. Doç. Dr. Bergüzar Özbahçeci’nin Sempozyum başkanı olduğu, Dr. Öğr. Üyesi Doğan Kısacık, Arş. Gör. Elif Girgin ve Arş. Gör. Kadir Aktaş’ın da düzenleme kurulunda görev aldığı sempozyumda “Cumhuriyet’imizin ikinci yüzyılına girerken kıyı ve deniz mühendisliğini neler beklemektedir?” ana temasıyla kıyı ve deniz mühendisliği alanındaki son çalışmalar paylaşıldı. Dr. Öğr. Üyesi Doğan Kısacık “İzmir Körfezi Kıyı Koruma Yapılarının ve Kıyı Alanlarının İklim Değişikliği ve Deniz Seviyesi Yükselmesine Karşı Dayanıklılığı” başlıklı çalışmasını İzmir Körfezi özel oturumunda sunarken,  araştırma görevlilerimiz Elif Girgin ve Nisa Bahadıroğlu da bildiri sunumlarını gerçekleştirdiler. Doktora öğrencimiz Hilal Çelik, yüksek lisans öğrencilerimiz Onur Deniz Türkseven ve Semih Can da sözlü sunumlarıyla sempozyumda yer aldılar. Yüksek lisans öğrencilerimiz İlay Develi, Oğulcan Taşoluk, Sercan Civelek ve Cem Ali Sağır ise poster sunumlarıyla konferansa katkı sağladılar. 10.Kıyı Mühendisliği Sempozyumunda ilki gerçekleştirilen lisans öğrencileri Ideathon yarışması’nda, 4. Sınıf öğrencilerimiz Atilla Baran Mungan, Beyza Nur Sönmez ve Yağız Erbay sundukları çalışmayla birincilik elde ettiler.